עכשיו בזולו: משלוח חינם בקנייה מעל 120 ש"ח

חיות מחמד בזמן חירום - טיפים לטיפול והרגעה

חיות מחמד בזמן חירום - טיפים לטיפול והרגעה

צבע אדום? טיפים חשובים לחברים ההולכים על ארבע.

חיות משפחה, באופן טבעי, משתלבות בשגרה של בעליהן. ישנם חובבי ריצה שמזמינים את הכלב האנרגטי הפרטי להתאמן איתם, ויש שמעדיפים דווקא התכרבלות על הספה עם החתלתול, לבינג' של צפייה בסדרה.


בישראל, שבה תקופות של מתיחות ביטחונית הן לצערנו הרב חלק מחיינו, גם חיות המחמד נאלצות להתמודד עם האתגרים וההפרעות שבשגרת היום. כמונו, חלק מבעלי החיים נבהלים מאזעקות ומקולות נפץ והם אף עלולים להיות חשופים לסכנה פיזית בעת מתקפת טילים. אז עד שפיקוד העורף יוציא אפליקציה מיוחדת להולכים על ארבע, הנה כמה דברים שחשוב לדעת, שיעזרו לכם לעזור לחיות המשפחה בימים של הסלמה (בתקווה שלא נזדקק להם!):

בזמן אזעקה - קחו אותם איתכם למרחב מוגן

חיות המשפחה לא צריכות להישאר לבד. לכן, בעת התפנות למרחב מוגן, תוך שאתם דואגים ליתר בני הבית, קחו איתכם גם את בעלי החיים המשפחתיים. אם המרחב המוגן נמצא בתוך הבית (ממ"ד) אפשר פשוט להוביל אותם לחדר בעזרת הקולר או לשאת אותם בידיים, ולדאוג לסגור את הדלת כשכולם בפנים.

ואם אין ממ"ד? מה עושים במקלט או במרחב ציבורי מוגן

אין מרחב מוגן בדירה שלכם? בזמן אזעקה או הוראה אחרת לפינוי של פיקוד העורף, אתם וחיית המשפחה שלכם אמורים להגיע למרחב הבטוח הציבורי הקרוב. במקרה כזה, הערכות מוקדמת חשובה במיוחד כדי לא להיכנס ללחץ בשעת האמת, להצליח להגיע ליעד בזמן ולא לאבד את בעל החיים בדרך. אל תחכו לרגע האחרון כדי לארגן את הציוד הנדרש!

אם לכלב שלכם עוד אין שבב אלקטרוני, כדאי לקחת אותו בהזדמנות הקרובה לוטרינר לסימון כזה. דאגו גם לתג שם על הקולר ובדקו שיש לכם במקום זמין רצועה טובה או כלוב נשיאה, שכל הפרטים הרלוונטיים שלכם מסומנים עליו. במידה והכלב צריך להסתובב עם רסן, קחו זאת בחשבון.

חשבו מראש מה הם צריכים ואיך להרגיע אותם
מים, אוכל, ניירות עיתון או שקיות לאיסוף צרכים - בעל החיים שלכם צריך לקבל מענה לצרכים הפיזיים שלו גם בשהות במרחב מוגן (בעיקר אם היא ממושכת או חוזרת על עצמה). הכינו את הציוד הדרוש בממ"ד או בתיק קטן שתקחו איתכם בעת יציאה למקלט. ניתן לרכוש גדרות וכלובי אילוף לגורים שאפשר לתחום בהם שטח פרטי עבור חיית המשפחה (בתנאי שאינה לחוצה מדי).

בנוסף, נסו לחשוב מה יעזור לכלב או החתול להיות נינוחים יותר בחדר הסגור בבית או במרחב סגור זר, כשהוא מוקף באנשים ובעלי חיים אחרים (שצריך להתחשב גם בהם). חטיף אהוב, פחית שימורים בטעם מועדף, צעצוע או שמיכה מוכרת יכולים כולם להפחית את החרדה וההתרגשות, ולתת לחיית המשפחה משהו נחמד יותר להתעסק בו. הבחירה תלויה כמובן בהעדפות הפרטיות של כל חיית משפחה.

מי הזיז את החתול שלי?

גם אם אתם רגילים שהכלב שלכם צועד צמוד לרגל שלכם, או שהחתול שלכם אדיש לכל הפרעה, זכרו שההתנהגות שלהם יכולה להשתנות בסיטואציה של לחץ. אל תתנו להם הזדמנות לברוח החוצה, בזמן האזעקה או אחרי שהיא מסתיימת והשכנים מתפזרים חזרה מהמקלט לבתים. זוכרים את הקולר או הכלוב שהכנתם? השתמשו בהם בדרך. כל עוד הדלתות והחלונות לא סגורים, החזיקו את הכלב או החתול צמוד אליכם.


ומה עושים במקרה ההפוך - מה אם אתם דווקא נתקלים בכלב או חתול לא מוכרים, שנראה שאבדו למישהו אחר? במידה ואין פרטים מזהים (על תג הקולר, למשל), צרו קשר עם העירייה או עם וטרינר באזור.
אפשר להעזר גם בכלי החשוב  והשימושי ביותר - הפייסבוק! ישנן קבוצות פייסבוק גדולות לאוהבי בעלי חיים, שיתכן שאתם כבר חברים באחת (או ארבע) מהן. יכול להיות שהבעלים כבר פרסמו תמונה של חיית המחמד האבודה.
העירייה והרשתות החברתיות יכולות לעזור גם אם חיית המשפחה הפרטית שלכם היא זו שברחה - אבל שוב, המניעה במקרה הזה קלה יותר ועדיפה לכל הצדדים. אז בבקשה - היערכו מראש כדי לא להגיע למצב כזה.  

ללטף או לא ללטף?

חיות משפחה שאוהבות להתלטף ולהתחבק יכולות להירגע בזכות תשומת לב כזו, ולא פעם, ליטוף של חיית המשפחה עוזר להוריד את רמת החרדה גם אצל הבעלים. אך חשוב לדעת שהרבה מחיות המשפחה מפרשות ליטוף כאישור לרגשותיהן. עד כמה שזה יכול להיות קשה, במידה והכלב או החתול מראים סימני חרדה או לחץ,  רצוי לנסות להתנהג לידם "כרגיל": לא להרים קול ולא לנסות להרגיעם באמצעות ליטוף אגרסיבי.

מה עושים כשבעל החיים לא מצליח להרגע?

במקרים קיצוניים, אם החרדה של חיית המשפחה שלכם הופכת לכרונית, ולא מתמתנת גם מספר ימים אחרי הסיטואציה המלחיצה, ניתן להתייעץ עם וטרינר או תזונאי בחנות החיות לגבי מוצרים להרגעה. במרפאות וטרינריות מסוימות אפשר לרכוש תמציות טבעיות וכדורים נוגדי חרדה, וישנם אפילו פסיכיאטרים לחיות מחמד (באמת. מוזמנים לקרוא עוד בגוגל).

בכל מקרה, אף פעם אל תתנו כדורים ותרופות הרגעה שלכם לחיית המשפחה שלכם על דעת עצמכם! אפילו לא מוצרים אלטרנטיביים לבני אדם - חלקם מכילים אלכוהול ותמציות שום ובצל שעלולים להיות קטלניים לבעלי חיים. גם מריחואנה רפואית ממש לא מומלצת, והיא עלולה להוביל בין היתר להתייבשות ולהתקפי חרדה. אתם באמת לא רוצים להעביר את הלילה עם חיית משפחה חולה הזקוקה לטיפול דחוף.

ועוד שתי עצות קטנות ולא פחות חשובות...
עם כל הדאגה לחיית המשפחה שלכם, אל תשכחו להתחשב בסביבה (את השכנה הלחוצה עוד תפגשו מחר במעלית…. ולא פחות חשוב, זכרו לשמור על עצמכם, לדאוג לצרכים שלכם ולהרגיע גם את עצמכם. הרי אם לא תעשו את זה, איך תוכלו לעזור למישהו אחר?


למידע נוסף - התעדכנו בהנחיות באתר פיקוד העורף / משרד החקלאות או התייעצו עם הווטרינר הפרטי.  
ותדעו שיש לכם אוזן קשבת כאן אצלנו ב-ZOOLU. מאחלים לכם רק שקט וכשכושי זנב!!!